Шини Київ

Склад шин.

Працюємо з 9.00 до 19.00 пн-сб

(044)227-92-07

(050)166-29-31
Тонкощі сезонного зберігання шин.

   Кожен автомобіліст стикається з питанням - Як зберігати шини поза сезоном експлуатації ??? Саме від правильного зберігання залежить термін служби покришок. В силу дорожнечі шин кожен водій намагається продовжити як можна довше терміни експлуатації шин. Далеко не всі знають як правильно зберігати колеса взимку або влітку.
   Загальна умова для зберігання всіх шин - це шини повинні бути чистими. Після зняття з авто обов'язково очистіть покришки від бруду, пилу, камінців. Після крейдою або маркером зробіть позначки (буква П - передня, З- задня), для того щоб знати на якому місці стояла кожна шина і в разі необхідності міняти місцями. Така дія допоможе збалансувати знос шин.
   Основна умова для сезонного зберігання шин - це темне і сухе приміщення з температурою повітря в ньому +10 градусів. Необхідно повністю огородити місце зберігання від попадання вологи, нафтопродуктів або інших хімічних речовин.
   Далі важливо визначити для себе як ви будете зберігати шини з дисками або без. В ідеальному варіанті звичайно необхідно, щоб кожен комплект гуми був на своїх дисках, але через дорожнечу дисків багато перебортіруют шини по сезону. Отже, якщо ви зберігаєте шини з дисками необхідно залишити в них нормальний робочий тиск, обов'язково очистити і скласти стопкою на бічні частини або підвісити, якщо є така можливість. Але якщо ви все ж зняли гуму з дисків, то необхідно поставити її вертикально на площину протектора і повертати по колу приблизно раз на місяць на чверть обороту, щоб уникнути деформації.
   Варто відзначити, що приміщення в якому зберігаються шини має бути мінімум схильним до перепадів температури, так як через низьку температури і високої вологості взимку, а через високу температуру і сухість влітку покришки можуть потріскатися, може змінитися еластичність шини, що негативно відбитися на якості експлуатації та призведе до швидкого зносу.
   Сучасні автомобілісти використовують спеціальні пакети або чохли для сезонного зберігання шин, які оберігають покришки від надмірної вологи або прямого сонячного проміння.
Для обробки літніх шин спеиіалісти рекомендують використовувати спеціальний засіб консервації. На попередньо очищену і суху шини наноситися 1-2 шари такого засобу, який утворює мікроплівку і надійно захистить покришки від будь-якого негативного впливу.
   Якщо ж у вас взагалі немає місця для зберігання: покришок, можна звернутися в спеціалізовані платні центри, де дотримуються повністю всі необхідні умови і стежити за вашою гумою будуть справжні професіонали.
   В кінці кожного сезону після заміни комплекту шин варто уважно оцінити можливість використання попереднього комплекту в наступному сезоні. Якщо шини в хорошому стані безумовно дотримуємося всіх правил зберігання для подальшої експлуатації в наступному сезоні. Якщо протектор зношений, якщо стерті шипи, якщо є мікротріщини, краще звичайно відмовитися від використання таких покришок в наступному сезоні і купити нові.
   Повний асортимент нових шин ви завжди можете придбати в інтернет-магазині шини Київ.







ПІДБІР ШИН
Ширина Профіль Диаметр
Бренд Сезон Тип
ПІДБІР ДИСКІВ
Бренд Ширина Диаметр
PCD Виліт Ступица
ПІДБІР ПО АВТО
Марка Модель Объем