Шини Київ

Склад шин.

Працюємо з 9.00 до 19.00 пн-сб

(044)227-92-07

(050)166-29-31
Міфи про шини

  Серед сучасних автомобілістів існують якісь міфи, користь яких далеко сумнівна. Автомобільний експерт Олексій Мочанов розповів про 5 найбільш небезпечних "шинних стереотипах".
   Міф перший. Допустимо встановити на одну вісь автомобіля шини різних типорозмірів, моделей або з різним видом протектора. Це дуже небезпечно ! Наприклад взагалі не можна використовувати на одній осі шини радіальні і діагональні, також заборонено встановлювати шини різних розмірів, тому що вони абсолютно по різному поводяться під навантаженням, мають різні технічні характеристики і різні властивості зчеплення, що в екстремальних ситуації може привести до втрати керованості автомобілем і ДТП.
   Міф другий. У літню пору можна їздити на зношеної "лисій гумі". В першу чергу відповідно до вимог ПДР і Закону України при залишковій висоті протектора (це 1,6 мм для легкових автомобілів) їздити категорично заборонено. У другу чергу слід відзначити, що коефіцієнт зчеплення зношеної гуми з дорожнім покриттям дорівнює практично 0 і особливо в дощову Догода автомобіль ставити неуправляемим.Такіе шини втрачають практично всі свої технічно характеристики.
   Міф третій. Найвигідніші і зручні - всесезонні покришки. Використання таких шин неприпустимо в жаркий спеку або в суворі морози. Потрібно розуміти, що їх технічні характеристики не можуть бути однаковими при абсолютно різних температурних показниках. Екперти і виробники рекомендують в регіонах, де середня температура за добу -6-7 ºС необхідно вже використовувати зимові шини і коли середньодобова температура ставати + 9 + 11 ºС перевзуватися в літні шини. Це доведено численними ісследванія і тестами. Також відзначимо, що заміну гуми необхідно проводити на спеціально обладнаних шиномонтажах вашого міста.
   Міф четвертий. Якщо злегка недокачанний шини, покращитися зчеплення з дорогою. Автовиробники рекомендують обов'язково дотримуватися оптимального тиску, лише в цьому випадку можна буде досягнути максимальні технічні характеристики. А саме недостатній тиск в шинах може привести до значного підвищення витрат палива і непередбачуваного і нестабільного поведінки автомобіля.
   Міф п'ятий. На пошкоджені шини поширюється гарантія автовиробника. При різних пошкодженнях шин не діє гарантія виробника автомобіля, а діє гарантія тільки їх виробника і тільки при дотриманні всіх правил і умов експлуатації саме даного виду покришок.
   Отже підведемо підсумок, не варто керуватися різними міфами, чутками, порадами некомпетентних автолюбителів. Варто, обов'язково дотримуватися всіх заходів безпеки при експлуатації транспортного засобу. Надійні шини з перевіреною репутацією їх виробника - це запорука вашої безпеки комфортної їзди.
   Нові автопокришки каси попереднього продажу на нашому сайті. Вдалих покупок і поїздок!

ПІДБІР ШИН
Ширина Профіль Диаметр
Бренд Сезон Тип
ПІДБІР ДИСКІВ
Бренд Ширина Диаметр
PCD Виліт Ступица
ПІДБІР ПО АВТО
Марка Модель Объем