Шини Київ

Склад шин.

Працюємо з 9.00 до 19.00 пн-сб

(044)227-92-07

(050)166-29-31
Індекси навантаження і швидкості шин

   На кожній шині виробник обов'язково вказує 2 дуже важливих під час експлуатації індексу: індекс навантаження або вантажопідйомності шини та індекс максимальної швидкості, на якій максимально можна продовжувати рух при зазначеної навантаженні.
   Коефіцієнт навантаження шини LI - це числове вираження певної ваги, який витримує шина при оптимальному тиску. Звичайно зрозуміло це не означає, що раптом при її незначному перевищенні відбудеться розрив шини. Цілком припустимо короткий перевищення на відсотків 20-30. Слід зазначити, що індекс навантаження вказано для максимальної швидкості 210 км / год для покришок V класу, 240 км / год для покришок W класу, 270 км / год для покришок Y класу. Якщо є необхідність рухатися вище цих швидкостей, то індекс максимального навантаження слід знизити. На деяких шинах, особливо класу ZR (швидкісні шини) не завдається опис умов експлуатації і дізнатися його можна тільки у виробника. Іноді виробник шини вказує прямо на боковині максимальне навантаження Мах Load в вигляді подвійної цифри або в кілограмах або в англійських фунтах.
   Індекс швидкості позначається латинською буквою і відповідає максимальній швидкості, з якою може рухатися автомобіль при максимальному навантаженні зазначеної перед цим. В поодиноких випадках допускається відступ від цієї величини, але прицьому може призвести до пошкодження шини, її деформація.
 Талица індексів навантаження і швидкості:




ПІДБІР ШИН
Ширина Профіль Диаметр
Бренд Сезон Тип
ПІДБІР ДИСКІВ
Бренд Ширина Диаметр
PCD Виліт Ступица
ПІДБІР ПО АВТО
Марка Модель Объем